Recycle goud voor Aarde ring

aarde ring met recycle goud

Wat ik deze keer met je wil delen is een ring die ik de vorige maand heb gemaakt. Het is een Aarde ring gemaakt met kleine gouden elementen.

Wanneer klanten bij mij komen met oud goud om te gebruiken in nieuwe sieraden kan dat een lastige klus zijn. Gelukkig hield deze dame van mijn aarde ring en besloten we om een kleinere versie te maken waarin 14K goud uit de ring te gebruiken die ze als herinnering had gehouden.

Het begon met het meten van de ring, zodat ik kon berekenen hoeveel materiaal ik kon verwijderen. Op de foto is de ring vergroot en toont het dat deel van de ring dat ik nodig heb voor de kleine elementen.

Goud voor hergebruik in de aarde ring.

Vervolgens zaag ik het stuk goud eruit, dan wals ik het plat met mijn wals.

Na het knippen van de gouden vierkantjes worden ze in zilver metaalklei gebed. De overblijfselen van de gouden ring worden gesoldeerd en afgewerkt tot een ringband.

Na twee uur in de oven wordt het centrale element op de gouden ring band gesoldeerd. Op deze manier is het een nieuwe ring geworden die in mijn aarde collectie past.

Recycle goud in zilveren Aarde ring.