Zilveren Hortensia hanger

Zilveren hortensia hanger

Een van de mooiste planten die in mijn tuin staan zijn de Hortensia’s. Ik heb ze in verschillende kleuren; maagdelijk wit, zacht roze, en diep blauw. Elk met zijn eigen uitstraling.

Hortensia bloemen uit de tuin van mijn klant.

Mijn favoriet is de blauwe variant. Daar raak ik nooit op uitgekeken, deze kleur is dan ook vaak het hoofd onderwerp geweest tijdens mijn fotografische observaties.

Toen ik in April dan ook een verzoek kreeg om een hanger te maken geïnspireerd op een Hortensia twijfelde ik geen moment, en nam de opdracht aan. Het zou een jubileum cadeau in zilver worden, geïnspireerd op de familie naam Hortensius. Een oud geslacht dat wortels heeft tot aan de Romeinen!

Op het terras van Zenz, de opdrachtgeefster, stonden een aantal Hortensia’s. Hieruit plukte ik verschillende bladeren waarvan er van één, na zorgvuldige screening op bruikbaarheid, een afdruk werd gemaakt met zilverklei.

Enkele productie stappen van de zilveren Hortensia hanger.

Vervolgens ben ik naar aanleiding van mijn eigen foto’s bloemblaadjes gaan schetsen. Een ervan werd uitgeknipt zodat ik het als mal kon gebruiken om een enkele bloem te maken. De verschillende onderdelen werden aan elkaar bevestigd en afgewerkt.
Op onderstaande foto zie je een deel van het maak proces.

Vervolgens werd het sieraad in de oven gebakken zodat de miniscule zilverkorrels tot een solide sieraad konden samensmelten.
De laatste foto is het resultaat na afwerking en polijsten van het sieraad.

Een juweel om te geven!

Zilveren Hortensia hanger aan een zilveren bolletjes collier.
Zilveren Hortensia hanger aan een zilveren bolletjes collier.