Zilverklei Workshop

Samen creatief bezig zijn, in een persoonlijke omgeving, met als eindresultaat een zelfgemaakt zilveren sieraad dat voor altijd een herinnering zal zijn aan deze gezellige dag. Je wordt begeleidt door een ervaren edelsmid die je stap voor stap door het creatieve proces voert.

Wat gaan we doen samen?
Je wordt welkom geheten in het ruime atelier van edelsmid Helga van Leipsig in Beesel (Limburg). Terwijl je geniet van een kopje koffie of thee legt ze uit in heldere stappen wat je die dag kunt verwachten en wat er bij komt kijken om een zilveren sieraad te maken.

Het werken met met zilver in een kneedbare vorm heeft het in het beginstadium het voordeel dat je texturen kunt gebruiken. Helga zal door middel van voorbeelden laten zien hoe jij daarmee een stijlvol sieraad kan maken. Indien je een mooi reliëf hebt van iets wat je dierbaar is, dat kan dat wellicht verwerkt worden. Neem het in ieder geval mee en Helga zal dit met je bespreken.

In het kort komt ‘t neer op het volgende:

  1. Praten over het eindresultaat dat je voor ogen hebt. Een edelsmid is als een schaker, ze denken heel veel stappen vooruit. Met Helga’s ervaring en jouw creatieve input zorgen we voor een mooi eindresultaat.
  2. Het oefenen in een test materiaal zodat je gewend raakt aan de handelingen die je gaat verrichten voor jouw sieraad.
  3. Het uitvoeren van het sieraad in het uiteindelijke materiaal zilver
  4. Een gezonde lunch met verse broodjes, kaas, eigengemaakte jams en vleesbeleg van onze ambachtelijke slager. [dieetwensen van tevoren kenbaar maken]
  5. Afwerken van je sieraad voordat het de oven ingaat.
  6. Terwijl je sieraad in 3 kwartier afbakt ga jij met je vriendinnen genieten van een drankje met tapas in de aangrenzende galerie.
  7. Eindafwerking en eventuele aanschaf van ketting, oorhaken oid.

Extra service inbegrepen bij de workshop:

  • Trommelen van de werkstukken tot hoogglans.
  • Solderen van oogjes, haakjes en oorstekers.
  • ! Kies je voor deze extra service, dan kun je jouw sieraad pas de volgende dag ophalen.

Dit is het resultaat van 3 vriendinnen die bij Helga een sieraad workshop volgden:

Deze dames kozen gezamenlijk een reliëf dat terugkomt in elke hanger. Door de variatie in vorm is elk sieraad weer anders. Vervolgens werden er bijpassende oorknopjes gemaakt.

zilver sieraad workshop

Je bent met minimaal 3 en maximaal 6 personen.
Kosten 120,- euro per persoon.
Voor informatie bel 06-20163767 of mail naar post@helgavanleipsig.com