Cambia – Inner Bark

Vandaag laat ik een foto-blog van de vorderingen in mijn Cambia serie zien.

Ze zijn geïnspireerd op de ratelpopulier bij de Maas die ik elke dag tegenkom op mijn ochtendwandeling met de hond.
Het begon allemaal met foto’s knippen en tekeningen maken:

Foto en tekening van de bast van een ratelpopulier.

Vervolgens ging ik een heleboel testen in porselein klei maken.
Als laatste zelfs een kleine sculptuur die de bast van de boom op treffende wijze liet zien, maar wel in het klein.
Dit werk heb ik allemaal gefotografeerd en daarmee een klein notitieboekje gemaakt. Hierin heb ik alle invallen en observaties opgeschreven. Het is ook fijn om bij je te hebben als je een idee aan het ontwikkelen bent.

Porselein tests als onderzoek naar boombast patronen.

Uiteindelijk heeft al dit onderzoek en werk geleidt tot een nieuwe lijn sieraden.
Deze noem ik Cambia en valt onder het element water.
“De sapstroom van de boom brengt de voedingsstoffen naar boven, laat hem groeien. Ook al wordt het af en toe onderbroken.”

Na aanleiding van een opdracht van een klant ben ik deze week ook bezig geweest met de ontwikkeling van een armband in deze serie. Het is prachtig om te zien hoe het patroon zich herhaald. Als een waterval die naar onderen stroomt.
Links oorbellen met goud om de sapstroom te accentueren,
rechts een close-up van de armband waar ik mee bezig ben.

Zilveren oorbellen en een zilveren armband uit de Cambia collectie.