Labyrint

Helga measuring out the sizes of the classical 7-circuit labyrinth.

In april heb ik een hele stapel mergelstenen gekregen van Marjon. Zij had in haar tuin een Labyrint gebouwd, maar vanwege haar verhuizing moesten de stenen de grond uit.

Of ik ze wilde hebben? Ja natuurlijk! Ik heb al een aantal jaar een fascinatie voor Labyrints en ik wil er graag eentje in mijn tuin bouwen. Het grasveld aan de voorkant is er ideaal voor.

Tijdens een van mijn Artists Retreats heb ik een Chartres Labyrinth op de vloer getekend van de galerie. Die is echter op het einde van die werkweek uitgeveegd.

Dit is mijn schets en berekening van het 7-pad Labyrint dat ik aan het maken ben. Elk pad is 50 cm breed, waardoor ik op een totaal van 7,50 bij 6,75 meter kom. Best wel groot.

Lars Howlett heeft een paar praktische filmpjes op YouTube gezet over hoe je een labyrint tekent. Daar heb ik het 7-circuit classical labyrinth van gebruikt.

Na het meten en uitzetten heb ik het mergelstenen kruis geplaatst. Vervolgens het zetten van de eerst steen. Yeah, het begin is gemaakt.

Na de eerste dag werk is onderstaande foto het resultaat.
Er zullen nog heel wat dagen volgen voordat het af is.

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin Getagged

3 reacties

  1. Zo fijn om een labyrint te hebben. Jaren geleden een training gedaan bij Selma Sevenhuizen. Ze worden in de US ook met paarden gebruikt… was nu mijn grond maar goed en groot genoeg. 😉

    1. Wat leuk dat je reageert 🙂
      Het is op mijn pad gekomen en we hebben er gelukkig plaats voor. Ik ga Selma opzoeken, was niet bekend met haar. Als je eens in de buurt bent, ben je van harte welkom om het te lopen!

Reacties zijn gesloten.